Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
Seuraavat lähetykset:
L?HI

 

 

 

1988 - 2023

35v.

Kaupunginosaradio

 

 

 

 

 

Klikkaa kuvaa päästäksesi ohjelma-arkistoon.Munkkiniemen vanha kadettikoulu

Rikoksen ja rakkauden kaduilla-näyttely

Seurasaaren uimala 

Helsingin kaupunki suunnittelee saunan rakentamista Seurasaaren uimalaan. Hanke pienentäisi naisten puoleista ranta-aluetta varjoisine männikköineen käytännössä puoleen nykyisestä. Saunalta jäljelle jäävä alue olisi pääasiassa jyrkkää kalliorinnettä, jolla ei ole mahdollista oleskella turvallisesti.  

Suunnitelman mukaan saunan ja naisten alueen väliin rakennettaisiin aita. Yksityiselle toimijalle vuokrattavan saunan yhteyteen tulisi myös kahvila- ja ravintolatoimintaa.  Paikalla vieraili Ralle Sandell.


Porttiteatterin Valotusaika

Porttiteatteri on helsinkiläinen ammattilaisvetoinen vankilasta vapautuvien teatteri, joka tuottaa korkeatasoista taidetta, 1-2 ensi-iltaa vuodessa. Kevään ajan on tehty ääniteosta yhteistyössä Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman kanssa.

Uusi, vielä mystisyyden verhon takana piileskelevä teos "Valotusaika" julkaistaan pian Sibelius-akatemian alustalla. Jarmo Suomi haastatteli Ola Miettusta ja Sanna Salmenkalliota sadetta enteilevällä sisäpihalla Kinaporissa ja tilanteessa juteltiin produktion myötä Porttiteatterista muutenkin.


Unelmien Mellari ja Naapuruusviikot

Naapuruusviikkoa vietetään ensi viikolla. Aiheesta puhuu ohjaava koordinaattori Jenny Ferm ja näkemyksensä kertovat myös Lassi ja Ola sekä Kalliolan yhteisöjohtaja Henna Korte.

Naapurituottajat on STEAn hanke jossa tavoitteena on tukea toipumista tapahtumatuotannon valmennuksen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavien päihteettömien tapahtumien ja tilaisuuksien keinoin. Hanke pyrkii tarjoamaan kohtaamisia, osaamisen kehittämistä ja vaikuttamaan turvallisen kaupunkitilan luomiseen.


Lotta Jäättelä - Koillisen suurpiirin uusi stadiluotsi

Lotta Jäättelä aloitti uuden työnsä Helsingin kaupungin stadiluotsina huhtikuun alussa. Tässä ohjelmassa Lotta kertoilee ajatuksiaan näin kolmen viikon jälkeen ja puhutaan samalla myös OmaStadista.

Stadiluotsin byroossa 10.3.2021

 

Äänessä jälleen stadiluotsi Jarkko Laaksonen! Puhutaan muun muassa osallistuvasta budjetoinnista ja sen myötä hyväksyttävistä ehdotuksista rahankäyttöä ajatellen.

Jarkko kertoo myös esimerkin ehdotuksesta joka ei mennyt läpi - siinä mentiinkin jo todella syvällä...

 

Stadiluotsi Jarkko Laaksonen

Kaikilla Helsingin suurpiireillä toimii stadiluotsi, joka auttaa kaupunkilaisia löytämään oikeat vaikuttamiskanavat Helsingissä. Stadiluotseilta saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksissa. Eteläistä suurpiiriä on hoitanut jo kolme vuotta Jarkko Laaksonen, puhelias ja helposti lähestyttävä veikkonen.

Jarmo Suomi ja luotsi kohtasivat koleana helmikuun aamuna työhuoneella ns. Heleniuksen talossa. Ikkunat antoivat Senaatintorille sekä tuomiokirkolle ja oman tunnelmansa hämyiseen huoneeseen toi takka, olkoonkin ettei se ollut käytössä.

www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunk…malli/Stadiluotsit/

 

VANHEMPIEN OHJELMIEN ÄÄNITIEDOSTOT SIIRRETTY POIS.

SAATAVILLA EDELLEEN LÄHIRADIOSTA.

 

2018

Puistola-päivät 2018: 17.9.2018.

Tapahtuman avasi 8.9.2018 Puistola-Seuran puheenjohtaja Kari Koponen - Heljä Liukko-Sundströmiä haastatteli Niina Honka ja päivän aikana sanansa sanoi myös Puistolan peruskoulun uusi rehtori, Johanna Honkanen-Rihu. Niin ikään puistolalainen aktiivi Seppo Posti kertoili alueen viimeisiä kuulumisia.


Longinoja - Soliseva taimenpuromme 10.9.2018.

Longinoja on Koillis-Helsingin vihersuoni, jonka rannoilla viihtyy monipuolinen lajisto ja veden alla välkehtivät taimenten täpläkyljet. Kaupunkipurosta on sitkeällä vapaaehtoistyöllä kehittynyt yksi Vantaanjoen tärkeimmistä lisääntymispuroista Suomenlahden uhanalaiselle taimenelle. Puroaktiivi Juha Salonen kertoo puroluonnosta, kunnostustalkoista ja urbaanin taimenpuron tulevaisuuden haasteista. Esitelmä oli osa Pihlajamäen kyläjuhlaa 1.9.2018.


Puutalojen Hermanni 15.1.2018.

Siirrymme ravintola Kaisaniemeen, jossa Stadin slangi ry:n tilaisuudessa Pekka Hurme jututti Kari Varvikkoa, tämän uuden kirjan tiimoilta - Hyppää mukaan matkalle menneen Herulin maisemiin!.

Myllypuron pormestarin asukasilta 29.1.2018.

2017

 

Itsensä arvostamista kirjamessuilla  30.10.2017.

Ensimmäinen kotimainen tietokirja kuukautisista pyrkii riisumaan kaiken mystiikan aiheen ympäriltä.  Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo puhuivat tästä ja yleisestä itsensä hyväksymisestä KirjaKallion lavalla Messukeskuksessa lauantaina 28.10.2017. Ella Kokkonen ja Niina Tossavainen puolestaan jututtivat Jenni Pääskysaarta ja Arno Kotroa, jotka oivaltavasti ovat kirjoittaneen Elämän A:sta Ö:hön.

Maailma kylässä 2017 -   29.5.2017.

Sisäministeri Paula Risikko (kok), hallintovaliokunnan jäsenet Mikko Kärnä (kesk) ja Mika Kari (sd) sekä kansanedustaja Veera Ruoho (ps) osallistuivat Arto Nybergin vetämään paneelikeskusteluun Suomen turvallisuudesta, Maailma kylässä -festivaaleilla 27.5.2017. Kuulemme myös Elsa Töllin katurunoutta ja piipahdamme kuulostelemassa Kai Alhasen kommentteja, tämän uuden Dialogi demokratiassa-kirjan tiimoilta.

 Laajasalon ylipormestarin asukasillan ennakkolähetys  8.5.2017.

Joogaa, luonnonsuojelua ja maakuvaa  24.4.2017.

Joogaa, vegaanielämää ja valokuvia: Sari Haapaniemi puntaroi viikonlopun saldoansa vierailultaan pääkaupungista ja ohessa sivuaa yhtälailla mielensä rentouttamista kuin terveellistä syomistäkin. Ulkoministeriössä puolestaan jaettiin vastavalmistunut Suomen maakuvakatsaus 2015-2016, johon on yksiin kansiin kerätty tuoreimmat tutkimustiedot, naapureidemme näkökulmat sekä käytettävissä olevat maakuvaviestinnän työkalut ja ehdotuksia Suomen maakuvatyön terävöittämiselle. Isäntinä toimivat Finland Promotion Boardin puheenjohtaja Jorma Korhonen VNK:sta, sekä pääsihteeri Petra Theman UM:stä. 


Winter Soltice  10.4.2017.

 Perehdymme mm. osana satavuotisen Suomen juhlaohjelmistoa järjestettävään suomalaisen musiikin festivaaliin. Tapahtumaa vietetään vasta 1.-2.12.2017 ja tähän ensi kertaa järjestettävään juhlaan valmistautumisesta kertomassa ovat Anne Mäkelä ja Aleksi Wallenius. 


Pormestaritentti Virgin Oilissa  20.3.2017.

Tentattavina ovat: Paavo Arhinmäki (vas), Mika Ebeling (kd), Mika Raatikainen (ps), Tuula Haatainen (sdp), Anni Sinnemäki (vihr) sekä Jan Vapaavuori (kok). 

 Rööperin Sööperi  27.2.2017.

Tom "Sjöba" Sjöberg on ollut monessa mukana, aina lestinheitosta nyrkkeilypromoottoriksi ja rock´n rollin alkumetreille Punavuoreen.

Maunula-talon avajaisviikko  6.2.2017.

 Kaikille avoimessa Maunula-talon avajaisjuhlassa 4.2.2017 puhuivat apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, pääarkkitehti Mikko Summanen ja asukasedustajat Emilia Palonen sekä Tapani Kontiola. Ohjelman aluksi esiintyivät mm. Maailma-kuoro, Pirjo Sipi & Anni Sirkka ja juontajina toimivat Maunulan yhteiskoulun opiskelijat, Isabella Hietala ja Ayan Mohamud.

 Vihapuhetta vai puntarointia - Onko kansalaisista keskustelijoiksi?  16.1.2017.


Professori Anu Koivunen (Tukholman yliopisto): Mediassa suomeksi ja ruotsiksi – Mistä on keskusteltu ja mistä ei.

Professori Henrik Meinander (Helsingin yliopisto): 1960-luvun vapaustaistelut – kansalaiskeskustelu politiikasta, seksielämästä ja siirtomaista

Dosentti Harri Raisio (Vaasan yliopisto): Aitoa vaikuttamista vai illuusiota? – deliberatiivinen käänne2016

 

Lähiöprojekti, joulupata ja ikävät naapurit  28.12.2016.

Kertaus on opintojen äiti, niinpä tutkimme Lähiöprojektin syvintä olemusta. Vierailemme myös Rautatientorilla kurkistamassa joulupatakeräyksen alkumetrejä sekä kuulemme muutaman tarinan epäonnisesta naapurisovusta.

 

Larin ja Maken korsussa  5.12.2016.

Tapaamme kaksi miestä, Larin ja Maken - Ystävykset ovat asuneet jo vuoden päivät itse rakentamassaan majassa, metsässä Pohjois-Helsingissä. Toinen on entinen opettaja ja toiselta kuntouttavat ja päivärytmiä ylläpitävät työt vietiin juuri hetki sitten alta. Aiheina kahlataan niin ihmissuhteita kuin lasten kasvatustakin.


Mantan joulumarkkinat  28.11.2016.

Mantan joulumarkkinat järjestetään Havis Amandan aukiolla ensimmäistä kertaa 26.11.2016 - 8.1.2017.
Tapahtumaan osallistuu noin 30 eri myyjää, joilta voi ostaa lämmintä ruokaa ja juomaa, leipää, leivonnaisia ja muita herkkuja sekä käsitöitä. Myös Joulupukki vierailee markkinoilla lasten ja lapsenmielisten iloksi. Tapahtuman takana on Helsingin perinteiset torikauppiaat ry, jonka kauppiaat toimivat Helsingin Kauppatorilla.


Munkinseutu  21.11.2016.

Munkinseudun ylipormestarin asukasilta järjestetään torstaina 24,11,2016 ja tämän tiimoilta studiossa kävi vierailulla Munkinseutu ry:n puheenjohtaja Tarja Sarjakoski.


Hoodit esillä Laiturilla - Lähiöprojekti 20 vuotta!!!  21.11.2016.

Helsinki kasvaa vauhdilla, ja tulevaisuudessa urbaani kaupunkielämä kukoistaa myös lähiöissämme. Helsingin kaupunki kehittää keskustan ulkopuolisista alueista entistä viihtyisämpiä, toimivampia ja kiehtovampia kaupunginosia. Näyttelyssä pääset myös kertomaan, mikä sinusta on parasta omassa lähiössäsi!

Näyttelyssä on esillä myös neljä tulevaisuusvisiota kaupungin lähiöistä vuonna 2100. Innovatiivisista nuorista arkkitehtitoimistoista koostuvan Uusi Kaupunki Kollektiivin suunnittelutiimit Jada, Kaleidoscope, Muuan sekä Virkkala de Vocht Arkkitehdit yhteistyössä Petri Herrala Architecturen kanssa ovat luoneet visiot.

Narinkka 2:ssa viime torstaina pidetyissä avajaisissa äänessä monen muun ohella olivat mm. projektipäällikkö Tero Santaoja sekä apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Aatosta jaloa Työväenliikkeen kirjastossa - Toisinajattelijoiden Suomi  7.11.2016.

Työväenliikkeen kirjasto on vuodesta 1987 toiminut Työväenperinne – Arbetartradition ry:n ylläpitämä tieteellinen kirjasto, jonka tehtävänä on toimia työväestön ja työväenliikkeen historian erikoiskirjastona.
 
Aatosta jaloa, marraskuun valoa 2016-tapahtumassa mm. toimittaja Leena Nikula haastatteli tietokirjailija Matti Salmista.

 

Lähiöprojektista Tanssiorkesteri Kaihoon  31.10.2016

Pyöreitä kaksikymppisiä täyttelevä Lähiöprojekti on monessa mukana. Mutta missä kaikessa? Tämä otetaan ensi alkuun tarkastelun alle ja sitten siirrymme romanttiseen tanssilavatunnelmaan: Mynämäkeläinen pirteännuorekkaasti svengaava Tanssiorkesteri Kaiho vieraili Backaksen lavalla - Tuomas Salminen, Jesse Vainio, Siiri Vainio ja Eero Nummela joutuivat heti kysymystulvan alle, mutta juttu luisti juuri ennen keikkaakin kuin keväisesti soliseva puro.

 

Elena "Papu" Haro  24.10.2016.

Enkelit, keijut ja tuoksut täyttivät studion kun Elena "Papu" Haro saapui pimeänä maanantai-iltana Hämeentielle jutustelemaan Jarmo Suomen kanssa tulevasta näyttelystään - Puhetta riitti niin eteerisistä vaikutuksista kuin musiikistakin, eikä ilomieltä tarvinnut erikseen hakea. Päivi Laakso ja Toni Rönnberg puolestaan tekivät visiitin I love me-tapahtumaan Messukeskukseen.


Amnesty ja slangitsyrkka  10.10.2016.

Harhaillaan kartsalla ja päätyy puhumaan mm. Amnestyn toiminnasta. Kallion kirkossa taas järjestettiin perinteinen slangitsyrkka suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta. Kallion seurakunta yhdessä Stadin Slangin kanssa bamlasi, rukoili ja sjungasi biisejä slangilla ja suomeksi. Maria Hänninen pohdiskelee tapahtuman olemusta ja Slangikuoro heläyttää harjoitusstygin.

 

On vanha jengi koolla taas  12.9.2016.

HERMANNI-VALLILA SEURA 50 VUOTTA - Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri piti Vallilan ala-asteella 10.9.2016 avajaispuheenvuoron sekä onnitteli pyöreitä  täyttänyttä asukasyhdistystä. Kirjailija Kari Varvikko taas kertailee menneitä vuosia. 

 

KEVEIN-hankkeen syysuutisia  5.9.2016.

Mitä syntyy, kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa?

Mitä kuuluu kolmelle KEVEIN-hankkeeseen keväällä valitulle kekseliäälle kaupunginosalle? Herttoniemenrannan Helmi, Maunula-talo ja Siltamäki-Suutarila-Töyrynummen Korttelitupa kertovat mitä on saatu aikaan ja mitä on tulossa. Kuullaan myös miten Uudenmaan ja Helsingin vahvuuksia brändätään ja millainen uusi työkalu julkistetaan syyskuussa kaupunkikehittämiseen.

Entä miten apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri näkee paikalliskehittäjien roolin tulevaisuuden Helsingissä? Studiossa projektipäällikkö Christian Sannemann ja viestintäasiantuntija Tea Lindroos. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi.

www.kaupunginosat.net/kevein , Facebookissa ”Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi" ja Twitterissä #kevein.

 
Musaa ja makkaraa 2016!  29.8.2016.

Maunulassa nautittiin lauantaina 27.8.2016 perinteisesti musaa ja makkaraa. Kärtsy Hatakan kokoama Flatus soitti auringon kilossa ja nähtiinpä paikalla myös rivitanssia. Ohjelmassa vieraillaan myös tapaamassa Oivan kirpputorin uutta isäntää, Ville Liinaharjaa.

 

Hermanni-Vallila-seurasta Herttoniemen Elomarkkinoille  22.8.2016.

Hermanni-Vallila-seuran tiimoilta Kari Varvikkoa jututtaa Petteri Pelkki. - Jarmo Suomi puolestaan vieraili viikonloppuna Herttoniemen siirtolapuutarha ry:n Elomarkkinoilla.


Inhokkeja ja lemppareita  18.7.2016.

Helsingistä jutustelemassa Kari Lintunen, Toni Rönnberg ja Jarmo Suomi.

 

 

Yksi vuosi helsinkiläisyyttä  11.7.2016.

Jarmo Suomi rupattelee kaupungistamme ja muistakin ilmiöistä Rudolf Väliahon keralla. Rudi on suhteellisen tuore helsinkiläinen ja vaikuttaa Radio Valossa.Sateenkaarelta nakurantaan  4.7.2016.

"Nihilistit" Stella Helne ja Marko Palojärvi jututtivat 2.7.2016 Pride-kulkueessa mm. Ville Niinistöä. Suomen vanhimmalla nakurannalla Seurasaaressa puolestaan tavataan Mirkka ja Jenni.

 

Sauna, ilmasto ja ydinvoima 27.6.2016

Suomen saunaseura ry. luovutti taannoin Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Daylle. Jarmo Suomi käväisi paikalla Vaskiniemessä saunomassa ja jututtamassa mm. Ben Grassia ja Petteri Ormiota.
Piipahdamme myös Ilmastokadulla juttelemassa energiatehokkuudesta sekä kuulemme Piraattipuolueen Petrus Pennasen perustelut ydinvoiman mielekkyydelle.

Rastilan ja Vuosaaren maisemissa 20.6.2016

Toni Rönnberg esittelee Jarmo Suomelle kotokulmiaan ja käyvät myös Petteri Möttölän ohjaamalla koripalloliikuntatunnilla Kallahden kentällä. Tehdään myös salakähmäinen vierailu Vuosaaren tornitaloon Cirrukseen josta pojat tulevat kävellen kapeata portaikkoa alas.


Kesäteatteria nollabudjetilla ja suurella rakkaudella

Studiovieraina Markku Arokanto, Harriet Kolehmainen ja Kaisa Pikkarainen Kylämetsä ry:stä.. Rodopuistossa puolestaan jututettavina olivat Pirkko Tarjama sekä Pia Byysing, joita haastattelivat Marko Palojärvi ja Stella Helne.


TÖÖLÖ-RADIO 6.6.2016

Studiossa Töölö-Seuran puheenjohtajaj Pirkko Liljeström ja Helsinki-päivän ohjelmaa vetävä Ari Joki.


Oikeudenmukaisuus - Saavutetaanko se lyömällä turpaan vai halaamalla? 30.5.2016

Kuulemme pohdintoja Maailma kylässä-festivaalien kantavasta teemasta Kaisaniemen puistosta ja rautatientorilta.
Piipahdamme myös Kumpulan kyläjuhlilla. Äänessä mm. Jussi Liski ja Esa Kuloniemi joita haastattelee Marko Palojärvi.Kevätretki Seurasaareen 23.5.2016.


Kuulostelemme myös maanantaipohdintoja Hakaniemen torilta.


Ylipormestarin Töölön asukasilta 16.5.2016.


Ennakkotunnelmissa Pirkko Liljeström , Pirjo Hallipelto ja Tanja Lähdeaho Töölö-seurasta.


Kulttuuri ja luonnonsuojelu puhdistamassa Töölönlahden ympäristöä 9.5.2016

Siivoustempaus toimii yhdistävänä tekijänä yhteiselle Töölönlahdenpuistolle, jolle kaavaillaan merkittävää roolia osana kaupungin aktiivista ydintä. Puistosta halutaan muodostaa kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja monipuolinen sekä toimiva ympäristö.TÖÖLÖ-RADIO 2.5.2016.

Helsingin kaupunki ja Töölö-Seura järjestävät Töölön Kisahallissa to 19.5. Ylipormestarin asukasillan. Asukasillasta ja siihen valmistautumisesta ovat studiossa keskustelemassa Töölö-Seuran puheenjohtaja Pirkko Liljeström ja Töölön yrittäjien puheenjohtaja Esko Leppäkorpi. Lisäksi puhutaan kaupungin karttaosaston entisen toimistopäällikön Matti Arposen kanssa mm. Keskuspuisto-ryhmän toiminnasta ja ti 3.5. luovutettavasta Keskuspuiston puolustajien adressista.
Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta.
Elämää ja Pippelssonia 25.4.2016.

Jarmo Suomi ja Härski Pippelsson-mies Kristoffer Nuutinen pohtivat urbaania elämää.Mitä tapahtuu kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa?  18.4.2016.

Helsingin kaupunginosayhdistys ry Helkan KEVEIN-hankkeessa kehitetään kaupunginosista innovaatioalustoja, joissa syntyy uusia ideoita ja ratkaisuja paikallisiin tarpeisiin. Herttoniemenrannassa kehitetään yhteisöllisyyttä ja paikallistaloutta, Siltamäki-Suutarila-Töyrynummessa ikääntyneiden palveluja ja Maunulassa toimintamallia keskipisteenä Maunula-talo. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi. Studiossa pohditaan Christian Sannemannin ja Tea Lindroosin johdattamina kaupunginosatoimijoiden tarpeita ja kuinka kaupunki voisi olla mahdollistavassa roolissa asukaslähtöisen toiminnan tukemisessa.Punahilkka 11.4.2016

Perhepaikka Punahilkka Jakomäessä - Polkuja osalistumiseen. Toimittajana Maria Mustranta.TÖÖLÖ-RADIO 4.4.2016.

Miten turvata arvokas ja omaleimainen kaupunkiympäristö? Helsinkiä pitää kehittää kaupunkilaisten ehdoilla, ja Keskuspuistosta on tehtävä hyvän kaupunkisuunnittelun esimerkkikohde. Muun muassa näistä asioista puhutaan Töölö-radion studiossa. Vieraana Tapani Launis, TkT ja arkkitehti, rakennus- ja yhdyskuntasuunnittelu. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta.


Sherwoodin sateenvarjoista urheiluun  28.3.2016.

Monien tuntema tuhansien tarinoiden mies Jussi Heinlahti pohdiskelee Brunon kirpputorilla niin elokuvia kun dioraamojakin.


Teatteria ja showpainia 21.3.2016.

Ohjaaja Kari Kinnaslampi toi kesäteatterin takaisin Töölöön ja kertoilee asiasta lehdistötilaisuudessa ravintola Elitessä. Showpainin ainutlaatuista yhdistelmää urheilua, dramatiikka sekä improvisaatiota taas olivat Kisahallilla kummastelemassa Jarmo Suomi ja Toni Rönnberg. Haastattelussa mm. Make Smooth.


Pauligin huvilan historia  14.3.2016.

Otteita Ossian Enkvistin luennosta sunnuntaina 13.3.2016 Q-teatterin tiloissa. Tilaisuuden järjesti Töölö-seura ja kuulemme myös yleisön muisteloita rakennuksesta.TÖÖLÖ-RADIO 7.3.2016.

Miksi joudumme jatkuvasti puolustamaan virkistysalueitamme, Keskuspuistoa, Mäntymäkeä, Töölönlahtea ja muita rantoja rakentamiselta - mitkä voimat ohjaavat päätöksentekijöitämme? Miksi ehdotetussa yleiskaavassa "kaikki on kaupan"? Muun muassa näistä asioista puhutaan Töölö-radion studiossa arkkitehti Kaija Santaholman kanssa. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta.


Roihuvuoren ja Tammisalon Ylipormestarin asukasillan odotus 29.2.2016.

Helsingin kaupunginkanslian asukasyhteistyötiimin, Roihuvuori-seuran ja Tammisalo-seuran järjestämä tilaisuus järjestetään 3.3.2016 ja nyt ollaan ennakkotunnelmissa.


Dimitri 22.2.2016

Dima on viettänyt lapsuutensa Pietarissa ja tätä taustaa vasten pohdiskellaan monin tavoin venäläistä ja suomalaista kulttuuria, asumista ja arkkitehtuuria.


Gardenian kohtalo 15.2.2016.

Helsingin kaupunki on käynnistämässä tarjouskilpailun Viikissä sijaitsevan Gardenian ja samalla tontilla sijaitsevien kahden toimistorakennuksen myymisestä. Myynnistä järjestettiin kaikille avoin keskustelutilaisuus keskiviikkona 10.2. Gardeniassa.Urbaania lähivaloa  8.2.2016.